advice.bg»Статии»Работа»Колеги»Качества на най-добрите работодатели

Качества на най-добрите работодатели

Качества на най-добрите работодатели

Работата е важен аспект от нашия живот, тъй като в нея прекарваме по-голямата част от живота си. Затова е важно тя да ни доставя удоволствие и спокойствие. В такъв случай работодателят се оказва ключовата фигура, от която зависи качеството и ползотворността на нашия работен ден. Неговите качества са изключително значими и затова не трябва да бъдат подценявани.

Ето кои са най-важните от тях:

- Истински добрият работодател не е високомерен. Той се приема като част от колектива и не се смята за нищо повече от него. Работодателят знае етапите на работа, въвлечен е от процеса на изпълняване на задачите и помага, когато има необходимост от това. Той познава своите служители и не се отнася снизходително към тях, а точно обратното – показва уважение и лоялно отношение.

- Добрият работодател се интересува от своя колектив. Той предразполага своите служители да му споделят проблемите си и им оказва съдействие при необходимост от болнични при временна нетрудоспособност, отпуски и т.н. Такъв работодател е на принципа, че преди всичко е важно да бъде човек и да съхранява моралното и етично поведение.

Добър работодател

- Работодателят има качеството да бъде лидер. Приоритетното качество на всеки работодател е способността му да води колектива. Това е изключително важно за ефективността на екипната работа, защото служителите имат необходимост да имат пример, когото да следват в процеса на работа и към когото да се допитват за експертно мнение. Затова работодателят има функцията да насърчава, ръководи и следи изпълняването на задачите, а при поява на проблеми – да им предоставя готови решения. Той трябва да спечели доверието на своите служители и да ги предразположи да следват неговите насоки. Това изисква не само лидерски качества, но и е свързано със следващата точка в списъка.

- Добрият работодател притежава авторитет. Той не може да ръководи екип от хора, ако не ги накара да го уважават и да се вслушват в мнението му. Затова е важно работодателят да бъде дисциплиниран, уверен в себе си, да изпълнява обещанията си и да излъчва просперитет. По този начин служителите ще го респектират и ще видят истински пример за успешен човек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати