advice.bg»Статии»За дома»Съвети за хола»Как да съчетаем цветовете в хола

Как да съчетаем цветовете в хола

Как да съчетаем цветовете в хола

Интериорът на дома винаги предизвиква размисъл и вълнение. Най-важното за създаването на уютен и стилен дом е подходящата цветова гама.

Холът е мястото за събиране на цялото семейство. Затова той е най-важното помещение във вашия дом и трябва да изразява неговия характер. За да постигнете това, трябва да съчетаете подходящо цветовете и мебелите в помещението. Цветовете добавят магията в интериора и го правят въздействащ. Затова първото нещо при плануване на визията за вашия дом трябва да бъде обсъждането на цветовата гама.

Ето ви няколко помощни съвета за съчетаване на цветовете в хола:

Съчетаване на студени цветове

Студените цветове допринасят за визуално по-голямо помещение. Те са подходящи, ако търсите по-модернизиран и урбанизиран стил. Сивото си подхожда с почти всички цветове, но ако го изберете за преобладаващ цвят, то е добра идея да го съчетаете с ярък контрастен цвят. Можете да комбинирате сиво с бордо, тюркоазено или светло синьо. Разбира се, заложете на класиката сиво с бяло и никога няма да сгрешите!

Синият цвят се съчетава перфектно със зеления, но не ограничавайте креативността си само в два цвята. Добавете дървесен елемент и заложете на декори в жълт цвят. Определено ще създадете чувство на простор, комфорт и модернизъм. Студените цветове перфектно си подхождат със сребристия цвят. Той обаче е подходящ за декоративни елементи като възглавнички, вази, рамки за картини и др.

Съчетаване на топли цветове

Цветове в хола

За семейна и уютна стая като хола заложете на топлите нюанси. Те буквално затоплят стаята и придават домашна обстановка на помещението. Последните тенденции в интериора сочат към кафявите цветове и по-специално – слонова кост, цвят капучино, млечен шоколад и др. Можете да ги съчетаете с бели мебели и декорации в сиво, бордо, тъмнозелено, а за по-смелите – розово, жълто или оранжево. Ако искате слънчева стая в жълто или оранжево, то заложете на дървесни елементи или мебели. Тези цветове са по-изразителни и няма необходимост от добавянето на друг акцент.

Топлите цветове се съчетават страхотно с детайли от камък или дърво, ако сте любители на ретро стила в интериора. Също така можете да добавите златисти декоративни елементи, но ви препоръчваме да имате един акцент в помещението. Така ще постигнете семпъл дизайн, но неповторим сам по себе си!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати