advice.bg»Статии»Работа»Съвети за забогатяване»Какво е блогър и как се става такъв?

Какво е блогър и как се става такъв?

Какво е блогър и как се става такъв

Блогингът в последните години все по-реално се възприема като доходоносна професия. Макар писането на статии и съвети в личен уебсайт да звучи прекалено приятно, за да е работа, то статистиките с блогъри милионери бързат да опровергаят това съмнение.

На пръв поглед звучи доста примамливо – безплатно, лесно и без инвестиция, да печелиш пари от такава дейност като блогърството. Като всяка друга професия обаче, тази на блогъра има своите специфики и не трябва да бъде подценявана по трудност.

Ето няколко стъпки как да станете успешен блогър:

1. Стартирането на собствен блог.

Това е най-лесната стъпка. Вашето улеснение е благодарение на сайта WordPress. Чрез него можете да създадете свой безплатен блог с избрани от вас, дизайн и име. Можете да променяте фона или организацията по вашето въображение и всичко това няма да ви струва нищо друго освен време.

2. Създаване на съдържание.

Спечелването на аудитория е продиктувано от споделянето на атрактивно съдържание. Намерете своето поле на интерес, в което имате достатъчно познания, които можете да предадете на публиката. За да станете успешни блогъри, трябва да опишете себе си чрез своите публикации. По този начин ще достигнете аудиторията, която има сходни интереси с вас, и намира блога ви за полезен.

3. Активна комуникация.

Блогингът, като всяко друго начинание, изисква постоянство. Ако вие публикувате съдържание през месец, то най-вероятно ще изгубите лоялните си последователи. Затова създайте собствен график за публикуване, който да бъде стриктно спазван. Споделянето на съдържание трябва да бъде минимум един път в седмицата, а най-оптималният вариант варира между три или четири пъти. Показвайте активност дори и с кратки съвети или споделяне на мнение по даден казус. По този начин показвате отношение към своите последователи.

Как да сме успешни блогъри

4. Промотиране.

Промотирайте своя блог в различните си социални мрежи. Бъдете иновативни и използвайте всяка възможност, за да споделите вашия блог. Така достигате до по-мащабна аудитория и с това увеличавате шансовете си за потенциална печалба. Можете да създадете втори блог и кръстосано да ги промотирате. Или да имате влог. За подобна дейност като блогинга е важно споделянето между хората и възможността да печелите все повече почитатели, които да оценят труда ви.

Най-същественото правило при създаването на блог е да не се отказвате. Началото ще бъде трудно и печалбата няма да настъпи веднага, но не спирайте да създавате съдържание и да вярвате в успеха си.

Прочети още как се прави канал в youtube.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest