advice.bg»Статии»Красота»Гримиране»Как да почистим бюти блендер?

Как да почистим бюти блендер?

Как да почистим бюти блендер?

За представителите на силния пол названието бюти блендер звучи като уред, но дамите добре знаят, че става въпрос за гъбичка с малък размер и остър връх за нанасяне на грим. Бюти блендерът няма остри ръбове, формата му е яйцевидна, тъй като не овалът, а яйцето е идеалната форма за достигане на всички проблемни откъм достъп точки на лицето. Благодарение на гъбичката се постига различна степен на покритие и естествен ефект на грима.

Гъбичката бюти блендер има пореста структура и е много мека и в същото време гъвкава. Това позволява задържането на вода и лесно измиване. Тя няма естествен аромат и е с хипоалергенна същност. Може да се ползва за нанасяне както на фон дьо тен, така и на крем, руж или коректор. Формата и размерът са различни, а след използването гъбичката се измива със сапун или шампоан и се оставя да изсъхне.

Въпреки че всяка дама, която цени своя арсенал от средства за поддържане, почиства своя бюти блендър след използването му, тази гъба лесно задържа бактерии, които после попадат на лицето заедно с грима. Това създава неблагоприятна среда за развитие на кожни проблеми и изостря вече съществуващи. Затова е нужно основно почистване на бюти блендера. Ето няколко метода за това.

Почистване с помощта на микровълновата печка

С този метод се постига отлична дезинфекция и всички микроорганизми се премахват. В купа за микровълнова фурна се сипва вода, няколко капки препарат за съдове или течен сапун, така че течността да покрие бюти блендера. Добре е да се стигне гъбичката, за да поеме вода и се пуска печката за 1 минута. След като изстине се изплаква с вода.

Основно измиване с препарат

Почистване на бюти блендер

На пазара има препарати за почистване на бюти блендер, но обикновен сапун също върши работа. Гъбичката трябва да се намокри и натрие със сапуна. Когато пяната вече е чиста, бюти блендера се изплаква под течещата вода. Същото може да се постигне и с течен сапун.

Двойно почистване

Гъбичката може да се почисти с кокосово масло, което е известно с почистващите си качества. Няколко капки от маслото се покапват върху сухата гъбичка и с масажиращи движения маслото прониква в порите на гъбата. След това се измива отново със сапун.

Подсушаване на бюти блендера

Не бива гъбичката да се прибере мокра, защото това предизвиква образуването на мухъл. Трябва да се остави на въздух, а по-добре на слънце. Топлият въздух ускорява изсъхването, а също така намалява микробите.

Специалистите препоръчват бюти блендерът да се сменя на всеки 3 месеца, независимо от акуратността, с която се поддържа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest