advice.bg»Статии»Здраве»Депресия и стрес»За какво помага солната лампа

За какво помага солната лампа

За какво помага солната лампа
Загряващи пластири при болки и травми
Препоръчано за теб:
Загряващи пластири при болки и травми
20.00 лв.
Виж ››

Вероятно сте виждали солна лампа в магазин или в къщата на някой познат. На пръв поглед може да изглежда, че това устройство изпълнява изключително декоративна функция, но това далеч не е така. Тези минерални лампи имат благоприятен ефект върху човешкото тяло и микроклимата на дома като цяло.

Какво е солна лампа?

Както всички настолни лампи, солната също има абажур (плафон). Само че той не е направен от стъкло или пластмаса, а от естествен екологичен материал - сол. Вътре в минерала има крушка. Също така устройството е оборудвано със стойка, която може да бъде с всякаква форма, както и превключвател. Най-често основата или стойката са изработени от керамика.

Колкото повече ръбове има плафона, толкова по-добре, защото площта на положителното излъчване се утроява в сравнение с твърдо, гладко парче сол.

Настолната лампа от сол е и оригинална нощна лампа, която е подходяща както за спалня за възрастни, така и за детска стая. Между другото, има специални опции за деца с оригинален дизайн. Например нощна лампа във формата на костенурка, слон и др.

Как работи солната лампа?

Принципът на действие е взаимодействието на солта и топлина, която идва от крушката. По време на този процес се произвеждат отрицателно заредени йони - Na, Cl и J. Навярно знаете, че те пречистват въздуха и имат добър ефект върху общия имунитет. Това може да се види дори при огромен брой домакински уреди, които се доставят с функция за йонизация - сешоари, маша, овлажнители за въздух, климатици и др.

За какво помага солната лампа?

- Неутрализира лъчението и радиацията от всички видове домакински уреди, например микровълнова фурна или модем, които са вредни за общото здраве;

Солна лампа

- Увеличава степента на влажност в помещението;

- Сиянието на крушката, което се пречупва при преминаване през слой сол, има специален мек оттенък. Има добър ефект върху психиката и общото състояние на човек, отпуска и успокоява, поради което такова устройство може добре да украси всяка спалня;

- Насърчава психологическо и емоционално облекчение след тежък работен ден;

- Редовното използване на солни лампи подобрява имунитета и общия тонус на тялото. Не напразно в детството родителите ни постоянно ни изпращаха да дишаме солените изпарения на морето всяко лято;

- Солните лампи убиват бактерии и гъбички, което означава неприятни миризми в стаята. По този начин лекуват алергии и астма;

- Спомагат за нормализиране на функционирането на дихателните органи, облекчават кашлицата. Излъчените йони стимулират ресничките, които се намират в дихателните пътища и са отговорни за предпазването на белите дробове от примеси. Поради факта, че въздухът, постъпващ в тялото, се подлага на повишена филтрация и вредните частици не се абсорбират, човек започва да се чувства много по-добре;

- Освен това нормализират съня. Това е така, защото генерирайки положителни йони в отрицателни йони, те стимулират по-добро кръвообращение. По този начин мозъкът се обогатява с кислород. В резултат продължителността и качеството на съня се увеличават;

- Могат да се използват като превантивна мярка за такива сериозни заболявания като захарен диабет, дерматит, синузит, патологии на ендокринната система, астма, алергии и настинки.

Солените лампи имат само положителен ефект върху човешкото тяло. Отрицателен ефект е възможен само ако има индивидуална непоносимост към минерала.

Как да използваме солната лампа?

За максимална ефективност я включвайте, когато сте у дома, например от 18:00 до 08:00 часа. По този начин дори през нощта ще получите правилния здравен ефект.

Що се отнася до грижите за устройството, те са невероятно прости - избърсвайте го редовно със суха кърпа, за да махнете праха.

Солните лампи могат да се поставят навсякъде в стаята, но ако това е спалня, е по-добре да е до главата на леглото. Ако това е хол, тогава можете да я поставите на шкафа близо до телевизора. Помнете, че тези минерални лампи се повреждат от влага, така че със сигурност не са подходящи за използване в банята. Освен това трябва да се избягва поставянето им в близост до овлажнители, печки и аквариуми.

Както можете да видите, модата за солни лампи е напълно оправдана. Това е интересен и евтин интериорен детайл, който може да украси нощно шкафче, скрин или бюро. Но най-важното е, че има благоприятен ефект върху физическото, емоционалното и психологическото здраве на всички членове на домакинството. Отрицателно заредените йони, излъчвани от такава лампа, ще помогнат за организирането на комфортен микроклимат във вашия дом.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest