Advice.bg»Статии»За дома»Почистване»Как да прeчистим въздуха у дома

Как да прeчистим въздуха у дома

Как да прeчистим въздуха у дома

Пречистването на въздуха у дома не е никак сложно, стига да проветрявате редовно, бихте си казали веднага. Донякъде ще сте прави, но не винаги въздухът, който "вкарвате" вътре е чист.

Типичен пример е, когато навън е мъгливо или пък просто сте принудени да живеете с така или иначе мръсния градски въздух. Все пак наред с редовното проветряване на жилището ви има и някои също добри и рационални решения за пречистване на въздуха вкъщи.

Свещи

Не е нужно да придавате на дома си облик сякаш влизате в църква, но истината е, че натуралните свещи (онези, които в действителност са направени от пчелен восък) имат много добри пречиствателни свойства що касае въздуха в обитаваното от вас помещение. В състояние са дори да неутрализират миризми като от готвено или пък цигарен дим.

Ароматни лампи

Изборът ви на ароматни лампи е огромен. Има електрически, но има и обикновени, представляващи нещо като свещник, но с подложка над него, в която се сипва вода и етерични масла. Спорно е кое приспособление е по-скъпо, защото макар и електрическите уреди да се считат за по-недостъпни, има и такива "обикновени" ароматни лампи, които представляват истинско произведение на изкуството. А истинското изкуство никак не е евтино, както знаете.

Солни лампи

Солна лампа за пречистване на въздуха

Можете да ги срещнете и като йонизиращи солни лампи, защото те наистина йонизират въздуха като го пречистват. А и хубавото им е, че за разлика от обикновените свещи и ароматните лампи, те продължават да прочистват въздуха дори и след като не са запалени (включени в електричеството).

Саксийни растения

Саксийните растения, които служат не само за радост на окото, но и за семейното ви здраве, са много на брой. Тук обаче няма как да подминем стайни растения като алое вера, драцена, спатифилум, сансевиера, сциндапсус и хлорофитум, като ще споделим и две тайни с вас. Можете да използвате и сока на първото изброено от нас растения за козметични цели, а с последното трябва да внимавате, в случай че имате котка за домашен любимец. Листата на хлорофитума винаги ще са нагризани, освен ако не сте снабдили котката си с котешка трева.

Пречистватели на въздуха

Как да прeчистим въздуха у дома

Тук вече става въпрос за по-сериозни уреди, които определено не са по джоба на всеки. Може често да попаднете на тях в офисите, хотелите или по-големите заведения. Те наистина са чудесно средство за пречистване на въздуха, но цената на качествените апарати от този вид започва от 200 лв. и може да стигне и над 1 000 лв. В случай че имате подобни възможности, пречиствателите за въздуха са чудесно решение за дома ви. Като можете да се поинтересувате и от т.нар. влагоуловители - уреди, които предпазват дома ви от влага и от мухъл, като реално по този начин се грижат и за чистотата на въздуха в жилището ви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest