Идеи за обяд на работа

Идеи за обяд на работа

Вече на всички от нас, които нямат възможност да обядват вкъщи, им е писнало да се хранят само със сандвичи. Дори и на онези, които прескачат до близкото заведение, вероятно им е писнало да се хранят с едни и същи обедни супи и манджи, както и да харчат пари за подобно "удоволствие".

Има ли какво да направим по въпроса за обяда на работа?

Тук ще ви предложим няколко по-различни идеи за обяд на раобта, които можете да си приготвите у дома, така че хем да имате разнообразно обедно меню, хем да знаете, че то е здравословно. И не на последно място - би ви излезнало много по-евтино.

Месни кюфтенца със салата от домати и краставици

Подобен обяд е много засищащ и дори съвпада с принципите на разделното хранене. Имайте предвид обаче, че за да са ви вкусни месните кюфтенца, ще трябва в офиса да разполагате и с микровълнова фурна.

Зеленчукови крокети

Зеленчукови крокети за обяд

За разлика от месните кюфтета, които са най-вкусни, докато са още топли, постните могат да се консумират и студени. Можете да си приготвите картофени крокети, кюфтенца от тиквички, от ориз и всякакви зеленийки, за които се сетите (спанак, лапад, киселец, зелен лук и чесън, магданоз и т.н.) и да си устроите чудесен обяд, ако не сте забравили да си донесете и предварително приготвения за целта млечен сос.

Ролца от шунка или филе

Месните продукти са доста засищащи, но малка част от тях могат да бъдат консумира студени. Спокойно можете обаче да си приготвите зелена салата и да я увиете в ролца от шунка или филе. По аналогичен начин можете да използвате и тънко нарязан кашкавал или от онзи, който се продава на листчета.

Солени мъфини

Омлет мъфини за обяд
Снимка: Greti Syarova

Вероятно всички обичаме сладките мъфини, но някак си не подхождат особено за основно обедно меню. Нищо не ви пречи обаче да си приготвите солени мъфини- със сирене, кашкавал, месни деликатеси и др. Те ще са вкусни дори и без да се топлят.

Хлебчета от лимец със сирене

Има много рецепти как да си приготвите подобни хлебчета, а хубавото им е, че те дори и студени са вкусни.

Кутия с полезен обяд

Обяд в кутия

Напълнете кутията си за обяд с парчета авокадо, сварения яйца, може би малко сварена и вокусена леща. За десерт си пригответе малко нарязани плодове. Съдържанието на кутията е плод на вашето въображение - бързи и полезни сандвичи, любимите ви наденички или парче пилешко филе. Просто всеки ден имате различни варианти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Популярни