Advice.bg»Статии»Красота»Коса»Какъв бретон ще ми отива?

Какъв бретон ще ми отива?

бретон
Луксозна кутия за бижута и часовници
Качество без компромис:
Луксозна кутия за бижута и часовници
54.00 лв.
Виж ››

Бретонът е един от изборите за промяна на визията, без драматични скъсявания на дължината на косата или изцяло нова прическа. Той освен това прикрива някои несъвършенства на лицето и освежава цялостната визия.

Решението да се отреже бретон обаче винаги е по-сложно, отколкото изглежда на пръв поглед. Трудностите идват от необходимостта да се съобразят редица фактори като формата на лицето, височината на челото, гъстотата на косата, къдрава ли е или права и да се напаснат по най-подходящия начин с личното предпочитание към определен тип бретон.

Как да изберем най-удачния за нас, без да правим прекалено много компромиси с представите и желанията си, но и да изглеждаме добре?

Ако формата на лицето е овална, тогава решението е най-лесно. Такова лице е най-подходящо за подстригване на бретон. Плътен и дълъг, който стига до веждите, ще стои добре, казват стилистите. Много добро решение е за редките коси, защото създава илюзия за обем.

Квадратното лице е идеално за дълъг и тънък бретон, късият подчертава ъгловатата форма на лицето. Съветът на специалистите е дължината на линията при този тип лице да не е по-къса от нивото на очите.

Бретонът в полукръг е неподходящ избор за такова лице. Дългият, разделен на две бретон е добра идея за квадратното лице. Може лесно да се прибира и да се скрие от погледа, ако ситуацията го изисква. Нужно е обаче повече време и ловкост при работата с четката и сешоара.

Кръглото лице предполага косата отпред да се раздели на две страни. Така се слива визуално с останалата коса и това придава на лицето по-издължена форма.

Бретонът в полукръг е сред неподходящите решения, защото ще добави още обем към визията.

какъв бретон ще ми отива

Добро хрумване е асиметричният бретон, защото измества фокуса от кръглите форми и ги насочва към брадичката. Стои добре както на дълга, така и на къса коса.

Тънкият филиран бретон издължава кръглото лице и ако е по-дълъг и изтънен в краищата, е идеален за кръглата форма на лицето. Отива на чуплива коса.

Сърцевидната форма на лицето е красива, но изисква точен баланс с бретона. Той трябва да бъде по-къс в средата и по-дълъг на скулите. Може да е страничен и къс, ще отвлече вниманието от острата брадичка и ще прикове погледа на наблюдателя върху очите.

Неравната черта, завита на една страна, стои добре на рядка коса. Етажираният бретон е добро хрумване за скриване на бръчките, той придава младежко излъчване.

При издължена форма на лицето е добре да се заложи на дълъг и прав бретон, защото визуално скъсява дължината. Бретон в полукръг също е подходящ избор, тъй като придава обем.

При триъгълно лице заоблените бретони са това, което ще запълни по-тясната част на главата, без да привлича вниманието към челюстта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest