Какви бижута да носим според зодията?

Какви бижута да носим според зодията

Думата бижу извиква представа за украшение, което освежава визията и я разкрасява. То е допълнението към тоалета, което го завършва, независимо дали е в тон с него, или е предизвикателно различно.

За астрологията накитите носят много по-дълбоко значение. Те се свързват на енергийно ниво със собствените ни чувства и им влияят. Свързвайки се с енергията на собственика си, те носят информация за личностните му особености.

Затова накитите имат различно въздействие върху човека, което се определя от датата на раждането му. Съветите на астролозите са да синхронизираме бижутата си със своята зодия.

Какъв тип, цвят и материали трябва да бъдат носените накити от различните зодии?

- Под знака на огнените зодии - Овен, Лъв и Стрелец, добър е изборът на бижута със скъпоценни прозрачни камъни - диаманти, сапфири, рубини или изумруди. Ясписът и червеният корал са също подходящи, защото отговарят и на другата препоръка - бижуто да е в червено или близък до този цвят.

Бижута

- За земните зодии - Телец, Дева и Козирог, са подходящи непрозрачните камъни. Това са ахатът, тюркоазът, ясписът. Това са хора, здраво стъпили на земята, обмислящи всяка стъпка и затова могат да носят и диаманти, защото той резонира с увлечението им по материални ценности и пари.

- Въздушните зодии - Близнаци, Везни, Водолей, ще направят добър избор, ако заложат на полупрозрачни скъпоценни камъни. Аметистът и нефритът ще бъдат в тон с тяхната енергия. Лилавата гама е в синхрон с противоречивостта на Близнаците, флуоритът също може да влезе в тези препоръки.

- Останалият елемент е водата. За водните знаци - Риби, Скорпион и Рак са камъните с цвета на морето и нощта или с променлив цвят. Добре е да се носят перли, александрит и опал, както и сапфир и изумруд.

Благородните метали винаги ще бъдат актуални за всички зодии и е добре да се избират според стремежите и целите на притежателя си в момента. Златото дава сила и щастие, любов и богатство. Среброто пази от негативни емоции, влияе на чувствата и емоциите.

Бижута според зодията

Не е без значение и мястото, на което се носи бижуто. Препоръките на астрологията са Овенът да носи бижута за глава, за да активира талантите си.

За зареждане с енергия Телецът е добре да ги носи на врата, Близнаците на китките и пръстите. Ракът и Лъвът е добре да заложат на накит на гърдите, Девата и везните на талията, а водните знаци на краката.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати