advice.bg»Статии»Електро»Пералня и Сушилня»Съвети при избор на нова пералня

Съвети при избор на нова пералня

Съвети при избора на нова пералня

При избора на по-скъпа техника е важно да сме сигурни, че сме се спрели на модел, който ще ни върши работа за дълго време. Пералнята е доста важна част от домакинството. Когато купуваме пералня, ни се иска тя да е качествена и надеждна, за да е удобна и да не ни изостави с купчина мръсни дрехи.

Ето на какво трябва да обърнете внимание, когато избирате нова перална машина:

Функциите на пералнята машина

Вече почти няма перални, без всевъзможни режими на пране, градуси на изпиране и различни обороти на центрофуга. Но въпреки това, преди да купите пералня, уверете се, че тя има всички функции, които са ви нужни. Някои перални имат таймери, цифров екран и други подобни екстри. Ако смятате, че толкова функции не са ви необходими, то тогава можете да потърсите подходяща пералня без тях и така ще спестите малко от цената.

Размер и обем

Преди да купите пералня машина, предвидете място, на което можете да я сложите. Това е полезно за всяка покупка за дома. Когато предварително сте уточнили мястото, където искате да поставите уреда, премерете пространството с рулетка. Така ще имате нужните размери, с които трябва да е съобразена големината на вашата пералня.

Ако живеете в малко жилище, то ще трябва или да вземете по-малка пералня, или да осигурите повече място за нея. Но имайте в предвид и обема дрехи, който може да се сложи в нея. Той обикновено е свързан с размера на машината. Затова ако често имате по-голямо количество пране, ще трябва да се спрете и на по-голяма пералня. Пералните машини не варират драстично на височина и ширина, но все пак – мерете внимателно.

Каква да е новата пералня

Материалите, от които е изработена

Както при повечето технологии, материалите на изработка влияят на цената изключително много. Често те са определящите, дори. Разбира се, колкото по-качествени са материалите, толкова по-дълготрайна ще е машината ви.

Ако сте намерили хубава и евтина пералня, определено проверете материалите. По-ниско качествените перални машини са с подсилени керамични или пластични барабани. Ако това не ви устройва, то търсете с барабан, произведен от неръждаема стомана. Той е най-здравият материал за направата на барабана.

Консумация на ресурси

Обикновено, при електро уредите, един от най-важните показатели е разходът на ток и вода в последствие. Сред по-новите модели почти няма такива, които имат висок разход на електроенергия, но сред по-старите модели има. Ако сте се ориентирали към по-стар модел, препоръчително е да проверите какъв клас разход има пералнята ви, преди да я купите. В повечето случаи, ниската цена на уредите се компенсира с висок разход.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати