advice.bg»Статии»Семейството и отношения»Приятели»Как да направим яко парти

Как да направим яко парти

Как да направим яко парти

В наши дни не е особено лесно да се организира парти, особено ако държите и то да е яко. Най-лесно би било директно да се обърнете към фирма-организатор на партита, но предвид изтънелия ни бюджет, това надали е за всеки.

Всъщност идеята на следната статия е да ви предложи няколко идеи за организирането на домашно парти и то лично от вас, като успеете хем да организирате наистина як купон, хем да не харчите излишни пари заради веселбата. Ето над какво трябва да помислите.

Избор на дата

Това е може би първото нещо, над което трябва да помислите. Никак няма да е яко, ако тръгнете да каните гости на парти в делничен ден, стига той да не е петък. Дори и уикендите отрано са ангажирани за много хора. Добре е предварително чрез СМС да разпратите покани за 2 удобни за вас дати и да прецените за коя от двете ще има повече желаещи и свободни за купон хора.

Напитки

Всеки свърза якото парти с леенето на алкохол. Независимо от сезона, повечето хора, които са бираджии, пият бира и зимно време. Снабдете се с достатъчно бира, защото най-хубавото е, че към нея пасват всякакви апетайзери, неизискващи времето ви. Купете снаксове, солети, чипсове, крекери и бираджиите ще са доволни.

Парти с алкохол

В крайна сметка няма как да знаете кой каво питие предпочита, поради което няма нищо срамно в това да помолите гостите си да си носят сами питието, което предпочитат. В крайна сметка организацията и терена за якото парти е от вас.

Храна

В никакъв случайно не мислете пред всеки гост да слагате отделна чиния. Подобна идея е безумна, просто защото хората няма да има къде да оставят чашите си. Помислете за плата със сандвичи хапки, нарязана на парчета пица, набучени на клечка парти кюфтенца и т.н.

Можете да сложите и в купички маслини, кисели краставички, чери домати и изобщо всичко, което се приготвя бързо, не е скъпоструващо и не отнема място на масата.

Тук е моментът да ви подсетим, че можете и да събудите спортния дух на познатите си и да организирате конкурс за най-изискано и вкусно плато. Всеки ще донесе по нещо, спестявайки ви отново средства и време. От вас все пак остава да помислите за достатъчно удачна награда за положените усилия от гостите на партито ви.

Градинско парти

Музика

Не забравяйте предварително да помислите за музиката, като тя непременно трябва да е разнообразна. Някои предпочитат рок, други хип-хоп, а трети си падат по БГ музиката. За всеки трябва да има по нещо, за да се направи яко парти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest