advice.bg»Статии»Родители и деца»Родители»Какво да подаря на мама за 8 март

Какво да подаря на мама за 8 март

подарък за 8 март за мама
Музикален плюшен таралеж с проектор и 15 мелодии
Качество без компромис:
Музикален плюшен таралеж с проектор и 15 мелодии
56.00 лв.
Виж ››

8 март е празникът, в който мама трябва да се почувства жена. Но не в смисъла на домакиня или загрижена майка и съпруга, а в смисъла на нежно и красиво същество, даряващо света с любов и топлина. Затова и подаръците, които подготвяме за 8 март, трябва да са в синхрон с тази идея.

В никакъв случай не избирайте за майка си разни тигани, тенджери, покривки, вази и други подобни. Това не са лични подаръци за жена, а дарове за дома. Наблегнете на персонализираните идеи и на подаръците, които са предназначени за лично ползване. Ето няколко идеи за подарък за мама за 8 март:

Персонализирано бижу

Един красив накит, върху който е изписано името или буквичката на мама, е чудесна идея за 8 март. Или пък надпис от типа „На мама“ „С обич за мама“ и други подобни комбинации от думички. Сърцето ѝ ще се разтопи от радост и любов, защото така не просто ще получи красиво бижу, но и ще знае, че сте вложили много повече усилия за подготовката на подаръка ѝ. Това ще я направи още по-специална, отколкото е. Подходящи са колие, гривна, обици.

Козметика

козметиката е подходящ подарък за мама

Вероятно това са най-често подаряваните дарове на мама за 8 март. Идеята е малко изтъркана, но винаги полезна, защото козметиката и парфюмите задължително напомнят на мама, че е дама и има нужда от време и грижа за себе си. Все пак препоръчваме да не купувате каквато и да е козметика или парфюм, а само такива, за които със сигурност знаете, че мама ползва или че са подходящи за нея. Защото всеки има индивидуална поносимост към различните препарати. Така че внимавайте с този подарък.

Подарък с послание

Подаръкът, на който е изписано персонализирано послание, създава същото усещане на значимост. Може да изберете нещо от рода на „За мама Диди - най-добрата майка на света“, „Елена – майката-герой“, „Мамо, обичам те! От Ники“. А също и нещо забавно, смешно, трогателно или пък свързано с конкретна случка и общ спомен.

Всички тези надписи могат да бъдат отпечатани или гравирани на най-различни предмети, които мама ще хареса и ще ползва с удоволствие. Например – върху тениска, върху чаша, върху писалка, на спортна шапка, ключодържател, медальон, портфейл. Най-често се изработват от фирми за дизайн, които предлагат голямо разнообразие.

Красив шал

Макар и не персонализиран, това е подарък, който винаги ще създаде на една жена усещането, че е красива дама. Има уникални ръчно рисувани шалове, които стават за носене през пролетта или есента, както и малки, фини шалчета за лятото. Разбира се, зимният шал е класика, но няма смисъл да се подарява на 8 март, когато зимата е почти отминала. Шалът е чудесен избор, стига все пак мама да носи шалове.

Ваучер за фитнес, йога или спа

Какво да подаря на мама за 8 март

Изберете това предложение, само ако мама е споменавала, че си мечтае да има време за себе си, отдавайки се на някое от тези занимания. Но не я изпращайте на фитнес или йога, ако знаете, че мнението й е против тези физически активности. Ваучер за спа е почти сигурно, че ще ѝ допадне, защото така ще получи съвсем различен подарък, който ще я релаксира, ще я презареди и ще ѝ даде време да се почувства истинска жена.

Вижте още:

- Какво да подаря на учителката;

- Какво да подаря на колежка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest