advice.bg»Статии»Електро»Други електроуреди»Съвети при избора на конвектор

Съвети при избора на конвектор

Избор на конвектор
Снимка: Painter06 / https://pixabay.com/

В днешно време преди началото на студените дни много хора започват да се замислят за отоплението, което ще използват през предстоящите месеци. Голяма част от тях заменят използването на централно отопление с електрическо, тъй като то се явява доста по-добър вариант в повечето случаи - потребителят сам решава кога да го включи или изключи, значително по-лесен и удобен метод, както и не замърсява въздуха в жилището.

Добър вариант при избор на уред за отопление на електричество се явява конвекторът. Чрез нагревател той затопля целия обем на въздуха в стаята, като по този начин се поддържа точната температура, която е зададена. Нагревателите, изработени от алуминий, затоплят въздуха по-бързо от тези, които са направени от стомана. Този тип уреди са подходящи за жилища с малки деца, защото разполагат с автоматична защита от прегряване. Безопасността за такъв тип уреди е на първо място - не правете никакви компромиси с нея.

По-добра опция при избор на на конвектор е той да бъде без вентилатор - вентилаторните конвектори не само са шумни, но и консумират повече електричество.

Съвети при избора на конвектор

От голямо значение е и визията му - по-бързо затоплят въздуха уредите с аеродинамична форма, защото лекият, топъл въздух първо достига пода, а след това се насочва към тавана. По този начин много по-бързо се затопля долната част на помещението. Тук е важно да изберете и конвектор с точния размер и начин за монтаж за вашия дом. Необходимо е да се монтират на 10-15 см от пода, защото по този начин затоплят по-бързо студения и по-тежък въздух, който е там.

Ефективнотта, разбира се, зависи и от вида на термостата му. Елекронните термостати с дигитално управление се отнасят към най-високия клас - те са доста икономични от гледна точка на консумация на енергия, а това е важно на фона на икономическото състояние в България, както и като цяло на финансовите възможности на масовия потребител.

Дигиталното управление дава различни възможности на потребителя - конвекторът може да бъде настройван в колко точно часа да се включи, до каква температура и т.н.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати