advice.bg»Статии»Красота»Татуировки и Пиърсинг»Избор на обеци според закопчалката

Избор на обеци според закопчалката

Избор на обеци според закопчалката

Среброто е на мода и е предпочитан материал за накити, особено за младите момичета. Сред аксесоарите забележителни са обеците, защото са сред най-забележимите накити, които ползваме. Стилните и изискани обеци от сребро влияят върху начина, по който приемаме кожата, те я озаряват и тонизират зрително.

Подчертават и цвета на очите и си хармонират с облеклото. При избора на това бижу се следи марката и пробата, изработката, теглото, производителя. Това са общи положения при избора на обеци не само на този накит. За обеците обаче важи и още едно изискване, което е добре да се следи и това е закопчалката.

Съществуват много различни видове закопчаване на обеците, защо се налага това? Причината е, че всяко ухо е с уникални характеристики по отношение на формата и размера, дебелина на ушната мида и други. Значение имат и такива характеристики като височина и диаметър на ушния отвор.

При създаването на дизайна се мисли и за това как той ще си пасне с размера на обицата, теглото, формата. Трябва да се държи сметка за това, че примерно голям и масивен модел не може да се оборудва с кукичка или винтче, те няма да издържат обецата.

Закопчалките за обеци биват няколко вида:

- Английски

- Френски

- Щифтове или винтове

- Кукички

- Халки

- Обеци синджирче

Обеци

Всяка от тези възможности има своите силни и слаби страни и е добре те да се познават.

Английската закопчалка за обеци е много практична и удобна и неслучайно се поставя на 80 процента от всички бижута от този вид. Тя има и качеството да си хармонира добре с всякакъв тип дизайн, а също и със сложните модели, както и с тежките и дълги обеци.

Моделът се състои от флагче и щифт. Недостатък е, че разстоянието до ухото не е регулируемо. При тънките детски ушни миди има опасност обецата да се наклонява напред. При твърде дебелите и големи меки части от ухото, тя стои много плътно и причинява стягане и дискомфорт.

Френската закопчалка за обеци е едно тънко извито телче, захванато в долния край на обецата, а срещу него лежи друга пластинка, която затваря отвора. Подходящо е основно за малко деликатно ухо или за деца, тъй като стои много стабилно и трудно се откопчава и губи. Недостатък им е, че не са подходящи за възрастни жени.

Щифтът минава през ухото и на другия му край се закрепва с винтче, което го държи към ухото. Моделът е лесен за слагане и удобен. Използват се много в ежедневието. Подходящи са обаче само за леките и опростени модели, а недостатък е, че винтчетата падат понякога и обецата се губи.

Обеци с кукички

Кукичките са тънки сребърни телчета, огънати под форма на кука, оттам и названието. Те са за дълги висящи модели обеци. Лесно се свалят и слагат, но ако телчето е дебело това затруднява слагането.

Халката е много популярна, но това е названието повече на самата обеца, не толкова на закопчаването. Самата халка е тънка и куха тръбичка, която има на единия си край щифтче.

То влиза в тръбичката в другия край на кръгчето и това го прави скрит. Закопчаването не се вижда и опасност от загуба на обецата няма. Недостатък им е, че вечер е нужно да се свалят преди сън.

Обеците синджирчета са висящи. Това е тънко синджирче, което в долния си край има плътно бижу. Синджирчето минава през дупката в ухото и това го прави лесно за поставяне. Недостатъкът им е, че често се заплитат в дълга коса.

Обеци халки

Изборът на закопчалка за обеци трябва да става според размера на ухото, дупката, която е направена за целта, но практиката показва, че английският вариант е най-подходящ при колебание, защото е надежден и става за всякакъв тип ухо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати