Advice.bg»Статии»Здраве»Здравни съвети»Как се прилага гранофорин?

Как се прилага гранофорин?

как се прилага гранофорин

По-възрастните читатели веднага се сещат какво представлява гранофоринът и за какво се прилага. Така е, защото това е едно лекарствено средство, широко използвано в миналото за лечение на различни възпаления в областта на устата. Задължително всеки стоматологичен кабинет разполагаше с достатъчно гранофорин за своите пациенти.

Препаратът няма как да бъде забравен, тъй като не само че се отличава с огромна ефективност, но и впечатлява с уникалния си, изключително силен зелен цвят, който оцветява кожата и лигавиците.

В последните десетилетия гранофоринът постепенно спря да се употребява, а също и изчезна в аптечната мрежа.

За щастие днес има негов аналог или алтернативни спрейове гранофорин, които могат също толкова успешно да се прилагат там, където е необходимо. Също така в някои аптеки по поръчка се приготвя стандартен разтвор за нанасяне чрез стерилни тампони.

За какво се прилага?

Най-честите случаи, при които се прилага гранофорин, са свързани с остри възпаления на лигавицата на устата, стоматит, афти, рани, ерозии и всякакви възпалителни процеси.

приложение на гранофорин

Изключително ефективно е приложението на препарата върху възпалени сливици, включително с гнойни налепи. Препоръчително е използването му при гнойна ангина. Възпаленото гърло се лекува лесно и бързо, благодарение на ценните терапевтични свойства на медикамента.

Гранофоринът е безценен при извършването на хирургични интервенции. Използва се както в острата фаза, така и при възстановителния период след интервенцията.

Едновременно с това обаче гранофоринът може да се прилага не само в устата, но и външно върху кожата на различни участъци от тялото, като в този случай се третират рани, изгаряния, кожни раздразнения, обриви с различен произход, акне.

Препаратът ускорява възстановяването на епитела, действа противовъзпалително и противобактериално. Също така има противовирусни свойства и противоалергично действие. Наред с това има отлични обезболяващи свойства, което го прави особено ценен при болезнени рани и възпаления.

Широкоспектърното му действие го превръща в ефикасно за множество проблеми лекарство, което при това се предлага на достатъчно ниска цена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest