Регулирайте кръвната захар с помощта на тези храни

спанакът е полезна храна за регулиране на кръвната захар

Поддържането на нормални нива на кръвната захар е от изключително значение за здравето на организма и най-вече - за предпазване от коварното заболяване диабет.

Редица са причините, които причиняват дисбаланс в кръвната захар - затлъстяване, нередовно хранене, заседяване, стрес, липса на физическа активност. Това са само част от факторите, но всяка една корекция може да бъде стъпка към подобрение.

Именно промяната в начина на хранене е първата и най-важна мярка, която трябва да предприемем за регулиране на нивата на кръвната захар. Включете в своето меню храни, които са здравословни и леки, и още на първата седмица ще забележите подобрение.

Сред най-полезните храни за регулиране на кръвната захар са рибата, канелата, чията, карфиолът, чесънът, джинджифилът, кафявият ориз.

В следващите редове ще посочим още храни, регулиращи кръвната захар:

Ябълки - може би няма по-полезен плод за намаляване на кръвната захар от ябълката. Тя има нисък гликемичен индекс, богата е на фибри, калий, витамини. Включете я в менюто си и се старайте всеки ден да изяждате по една ябълка.

ябълките регулират кръвната захар

Спанак - зеленолистният зеленчук е изключително полезен, нискокалоричен и богат на важни витамини и минерали. Понижава кръвната захар и я поддържа в нормални граници.

Горски плодове - богати на ценни антиоксиданти и нискокалорични, това ги прави отлична храна за регулиране на нивата на кръвната захар. Задължителна част в здравословното меню, могат да се консумират самостоятелно или в комбинация с мляко, ядки, като част от смутита и шейкове.

Овесени ядки - включете ги в сутрешната си закуска, защото засищат, дават добър старт на деня и най-важното - регулират кръвната захар по невероятен начин. Фибрите в тях са незаменими.

Боб и леща - бобовите култури са богати на растителни протеини, а фибрите осигуряват ситост за по-дълго време. Със сравнително нисък гликемичен индекс, те са са сред най-полезните храни за намаляване на кръвната захар.

Сладки картофи - повечето от нас с удоволствие обичат да си похапват картофи, но те са сред забранените храни при висока кръвна захар. За щастие имат вкусна и много полезна алтернатива - сладките картофи, познати още като батати. Могат да се консумират печени, комбинирани с други зеленчуци или приготвени на супа.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати