advice.bg»Статии»Здраве»Здравни съвети»Сутрешни ритуали, които ще ви преобразят

Сутрешни ритуали, които ще ви преобразят

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Новак
5
сутрешни навици
Загряващи пластири при болки и травми
Препоръчано за теб:
Загряващи пластири при болки и травми
20.00 лв.
Виж ››

Навиците са ключов фактор от нашия живот. Те обособяват ежедневието ни, помагат ни за адекватна реакция в повечето ситуации, улесняват изборите ни. Ето защо е толкова важно да формираме правилни и позитивни навици, които ни помагат в живота.

Голяма част от навиците ни са кодирани дълбоко в съзнанието, но други от тя са резултат от съзнателен избор.

Правилно изградените навици могат да променят живота ни към добро, да ни превърнат в по-съвършени професионалисти, по-добри родители и приятели. В следващите редове ще обърнем внимание на сутрешните навици, които ще ни преобразят към по-добро.

Първият много важен сутрешен ритуал, който трябва да си изградите, е никога да не отлагате алармата за по-късно. Щом веднъж чуете звука за събуждане, изправете се и станете. Отлагането само може да ви направи по-уморени и неадекватни, а никой не иска да започва деня си по този начин.

Научете се да ставате по-рано. Ранното събуждане е ритуал, който може да донесе редица ползи. Ще имате повече време да подредите мислите си и да се подготвите за деня си, да спортувате, да изпиете на спокойствие кафето си. Може да седнете и да напишете своите задачи и идеи, като така ще сте сигурни, че няма да ги забравите.

Слушайте музика. Има ли по-добър начин за започване на деня от слушането на хубава музика? Изберете нещо жизнено и зареждащо, което ще ви даде необходимия тонус и ще подобри настроението ви още със ставането от леглото. Чаша кафе и хубава музика са гаранция за ударен старт на всеки един ден.

полезни сутрешни ритуали

Бъдете благодарни. Това важи не само за събуждане, но и за целия ден. Разбира се, ако се събудим благодарни към света, осъзнавайки че сме щастливи и здрави хора, нагласата ни към околните ще бъде различна, а ние ще се чувстваме добре и позитивни през целия ден. Дори в момента да нямате много поводи за благодарност, помислете за онези малки неща, които не винаги се забелязват, но дават много смисъл в живота.

Практикувайте упражнения - леки разтягания, йога, тичане. Какъвто и вид раздвижване да изберете за ранната сутрин, тялото ще ви бъде благодарно. Не си преглеждайте имейлите веднага, а отделете 10-15 минути за да се тонизирате чрез леки упражнения.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest