advice.bg»Статии»Двор и градина»Отглеждане на цветя»Лесни за отглеждане градински растения

Лесни за отглеждане градински растения

магданозът е лесно за отглеждане градински растения

Пъстрата палитра от цветя създава красива и приятна атмосфера, но често изисква много труд, време и постоянство. Съществуват обаче и много растения, които да създадат естествен уют и в същото време се отглеждат безпроблемно.

Не са нужни специални градински умения, за да се оформи собствена мини градина, стига да се изберат подходящи за целта растения. Освен красива атмосфера от тях има и чисто практическа полза - те пречистват въздуха в помещенията и го ароматизират леко и приятно.

Първата приятна изненада е, че може да се засадят редица лесни за отглеждане растения градински растения, които освен това се ядат.

Изборът на вида на насажденията се определя от пространството, с което разполагаме, светлината, влажността и качеството на почвата, независимо дали става въпрос за саксийно растение или за градинско. Правилният избор на място е важен, защото растението е нужно да бъде там, където има всичко необходимо, за да расте и вирее добре.

Щом веднъж се определи мястото на саксията, тя трябва да остане там, защото премествайки я, тя може да се окаже на неподходящо място, където нещо важно липсва. Нуждите на растението стоят преди естетиката, за да растат добре насажденията ни.

Сред лесните за отглеждане градински растения няколко предложения правят добро впечатление, заради ползите, които вървят с лекото им отглеждане.

Лютивата мента дава възможност за отглеждане в разнообразни условия, защото е лесно приспособима. В същото време дарява с красота и аромат, а може да се добави към ястията. Саксията е също толкова добро място за виреене, колкото и градината.

Магданозът е възможно най-добрата билка от практична гледна точка. Не заема място, а пресният магданоз е незаменима подправка в повечето ястия.

лесни за отглеждане градински растения - лавандула

Лавандулата също дава възможност за отглеждане както в саксия, така и в лехичка и е подходяща за всякакъв климат. Нежният приятен аромат освежава и омекотява въздуха в градината.

Лайката е сред задължителните насаждения, тъй като нейните целебни свойства далече надхвърлят възможностите на останалите билки. Това е широко разпространено растение и семената му са навсякъде.

Ментата е също част от лековитите билки, заради ментола. Дихателните проблеми през зимата ще бъдат овладени много по-лесно, ако под ръка имаме винаги прясна мента от собствената градина.

За един напълно начинаещ градинар цветята не са най-добрият избор, защото изискват повече разбиране и грижи.

Ако отглеждането на цветя е търсеното удоволствие от градинарството, то трябва да се имат предвид някои прости правила.

Тропическите растения, а също рози, маргаритки и мушкато изискват места със силно слънчево присъствие, добро поливане и почва без плевели. Бугенвилията предлага голямо разнообразие и широк избор, а някои от предложенията са подходящи и за малко пространство.

Като начало всяка градина ще добие свой облик и само с няколко добре обгрижени цветя.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати