advice.bg»Статии»Здраве»Депресия и стрес»Как да бъдем по-целеустремени

Как да бъдем по-целеустремени

Как да бъдем по-целеустремени

На мнозина от нас често се случва да са непоследователни когато "гонят" някаква цел или пък при първия провал да започват да мислят, че съответната цел не е нито толкова важна, нито толкова желана.

Ето най-елементарен пример. Искате да се научите да карате кола и веднага се записвате на шофьорски курс. Не успявате обаче да вземете изпита при първия опит.

А дали изобщо е чак толкова необходимо да карате кола? Та нали можете и без нея. Казано накратко - отказвате се. Типичен пример за липса на целеустременост.

Ето как можете да поправите това и да се научите да сте по-целеустремени.

Пред вас не съществуват никакви ограничения!

За да се научите да бъдете целеустремени, на първо място, е важно да знаете, че няма непостижими цели и ограниченията са само в главата ви. Ако положите много усилия и следвате пътя си, може дори да се превърнете в следващия президент. Кой знае?

Конкретизирайте целите си!

Помислете какви са мечтите ви, за да можете да конкретизирате целите си. Може дори да си съставите план за постигането им, като би трябвало да ви е ясно, че докато дойде време за постигане на основната ви цел, ще трябва да постигнете други по-маловажни цели по пътя си.

Бъдете последователни в постигането на целите си!

По-целеустремени

Ако например мечтаете да станете известен автор на книги, е важно, първо, да обичате да пишете. Освен това обаче е важно да можете да се изразявате добре и да умеете да пишете грамотно. Бъдете последователни! Отделете време и средства за постигането на тази цел. Запишете се на съответните курсове, насочете се към среда, която да ви подтиква към творене, тренирайте таланта си!

Не разчитайте на късмета или на шанса!

Фрази от рода, че на еди кой си му е провървяло само защото е имал късмет, може и донякъде да са верни. Но вие не разчитайте на късмета. Няма да се събудите сутринта и изведнъж да сте се превърнали в това, в което мечтаете. Подобен късмет или шанс не съществуват. Трябва сами да постигате целите си!

Не се отказвайте!

Живейте с мисълта, че нищо не се постига лесно, но именно това, което правите в момента, предначертава бъдещето ви. Може пътят до постигане на целите да е труден, но никога не се отказвайте. От настоящето зависи бъдещето ви.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати