advice.bg»Статии»Здраве»Здравни съвети»Как да удължите живота си?

Как да удължите живота си?

удължаване на живота
Загряващи пластири при болки и травми
Препоръчано за теб:
Загряващи пластири при болки и травми
20.00 лв.
Виж ››

Съществува ли някакъв сигурен начин, с който да удължите живота си? Надали, но все пак има някои методи и практики, които доста биха ви помогнали за постигането на тази цел. В следващите редове вижте някои методи за удължаване на живота:

Мислете позитивно!

Неслучайно сме поставили позитивното мислене на първо място в списъка ни за методи и начини да удължим живота си. Спомнете си някои цитати на велики мислители, които гласят, че няма как да водите позитивен живот, ако умът ви е негативен. Или пък че човек трябва да гледа светлината, за да не вижда сенките. Всичко това е свързано именно с позитивното мислене, което е способно да удължи живота ни.

Хранете се здравословно!

Независимо дали сте вегетарианци, вегани, суровоядци или пък напротив - обичате да си хапвате месо, то се хранете здравословно и балансирано!

Не подценявайте необходимостта на организма от сън!

сънят помага за удължаване на живота

Всеки човек има индивидуална потребност от часове, прекарани в сън, в зависимост най-вече от това какво е вършил през деня - и като физическа, и като умствена дейност. Все пак е общоприето схващането, че в сън трябва да се прекарват около 8 часа в денонощието. Както и че истинският и здравословен сън, който би ви помогнал да удължите живота си, не трябва да започва след 23 ч.

Избягвайте стреса и напрежението!

Това е лесно да се се каже, но не и да се направи, бихте си казали. Да, не е много лесно наистина, но има много методи, които можете да прилагате по отношение на самоконтролирането. Безспорен факт е, че стресът и напрежението могат да витаят навсякъде около вас - на работното място, в семейството или дори в приятелска компания. Важно е обаче на какво вие ще обръщате внимание. И макар и да звучи малко егоистично - мислете най-вече за вашето здраве и не се кахърете толкова за проблеми, с които надали можете да се справите.

Движете се!

Може да няма конкретен спорт, по който да си падате, но движението наистина е начин да удължите живота си. Разхождайте се, градинарствайте, плувайте! Това също е вид движение, макар и да не се практикува в спортна зала или пък във фитнес салон.

Забавлявайте се!

Научете се да се радвате на всичко без да се затваряте в себе си. Наслаждавайте се на приятни вечери с приятели, посещавайте концерти, театри и кина. Радвайте се и се забавлявайте и с половинката си. А има ли нещо по-хубаво от секса? Накратко - забавлявайте се винаги, когато можете!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest