advice.bg»Статии»Мода»Избор за дрехи»Как да се облечем за кръчма

Как да се облечем за кръчма

Как да се облечем за кръчма
Малка дамска чанта за през рамо
Препоръчано за теб:
Малка дамска чанта за през рамо
37.00 лв.
Виж ››

Когато ви предстои посещение на кръчма, е най-добре да проучите какъв тип е съответната кръчма. Ясно е, че за подобно посещение няма някакъв дрес код и по-скоро бихте изглеждали насмешливо, ако сте с прекалено официално облекло.

Но все пак - едно е да се отбиете в кварталната кръчма до блока ви, и съвсем друго, ако ви предстои да посетите някоя елитна механа (пак е вид кръчма) в центъра на голям град, като София например.

Подобно проучване би ви било от полза при избора ви на дрехи не само за да се запознаете с това каква категория е заведението и да си направите сметка какви евентуално ще са посетителите му, но и да се осведомите дали мястото е с климатик и каква е температурата във вътрешността му.

Би било дота неприятно, ако зимно време си облечете вълнен пуловер и се окаже, че в кръчмата е прекалено топло. Или обратното - ако сте прекалено разголени, а се окаже, че в заведението е хладно.

Във всички случаи бихме ви препоръчали да си вземете шал. Това е вероятно най-полезният аксесоар и за мъже, и за жени, който има както естетически, така и практически функции.

Най-добрият начин за обличане при посещение на кръчма е като спазвате наложилия се от десетилетия спортно-елегантен стил. Това важи и за представителите на мъжкия пол, и за дамите.

Облекло за кръчма

Ако въпросната кръчма е място, на което се танцува, то задължително наблегнете на удобните дрехи и обувки. Обърнете внимание и на това каква блуза, риза или рокля (ако сте жена) ще сложите, защото по време на танците е напълно възможно да се изпотите. А петна от пот под мишниците не биха били приятна гледка за никой, дори вероятно ще развалят собственото ви настроение.

Не ви препоръчваме да носите черно. Отивате на кръчма, а не на погребение. Ако долната част от дрехите ви е в тъмни цветове, то разнообразете цветово с нещо по-свежо горната си част. Или пък, ако държите да сте облечени в черни дрехи, добавете ефектни бижута или пък шал, който да разчупи тъмните цветове.

Може би кецовете или маратонките не са най-доброто решение, ако сте решили да отидете в някоя по-луксозна кръчма, но не препоръчваме носенето на обувки на много висок ток за дамите, нито пък тесни лачени обувки за мъжете. Изберете обувки, които да са хем удобни за вас, хем подходящи за случая. За мъжете такива например са еспадрилите, а за жените - обувките тип пантофки или балеринки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest