advice.bg»Статии»Красота»Козметични процедури»Обезкосмяване на ръцете - какво трябва да знаем

Обезкосмяване на ръцете - какво трябва да знаем

епилация на ръцете

Ръцете ни често са първото, което вижда събеседникът ни, затова е важно те да са винаги поддържани. Тук не говорим само за идеалния маникюр или пък носенето на пръстени и гривни. Ако повърхността на кожата в тази област е покрита с гъсто и тъмно окосмяване, тогава всяка една жена или мъж ще поискат да го премахнат, като това е напълно естествено.

Гладките ръце са на мода днес, докато окосмените ръце са признак на лоши маниери. Не всеки обаче знае какви процедури съществуват за премахване на космите по ръцете, както и какви са техните характеристики или как да си направите епилация сами.

Обезкосмяване на ръцете - какво трябва да знаем? Вижте повече:

Начините за епилация на ръцете и премахването на окосмяването са много различни, като едни от най-популярните са:

- шугаринг;

- епилация с восък;

- лазерна епилация;

- фотоепилация.

Разбира се, че ако решите да си правите процедурата в домашни условия, тогава бъдете готови да изпитвате лек дискомфорт при шугаринга, а при епилацията с восък дори и болка. За да намалите това неприятно чувство, трябва да направите следните неща преди домашната процедура:

- не правете епилацията непосредствено преди цикъл, тъй като тогава прагът ви на болка е по-нисък;

епилация на ръцете - съвети

- направете си топла вана за ръцете с етерични масла, като така порите ще се творят леко и това ще намали болката. Заедно с това по този начин косъмчетата ще станат по-еластични и ще се премахват по-лесно;

- непосредствено след обезкосмяването на ръцете можете да сложите на мястото нещо студено или кубче лед, като това ще направи кожата по-малко чувствителна;

- не се епилирайте сутрин или късно през нощта. Най-добре е да направите процедурата следобед или преди вечеря, тъй като изследванията показват, че тогава тялото е най-малко податливо на болката.

Кога е забранено да обезкосмявате ръцете си с помощта на епилация с кола маска?

Абсолютните противопоказания са доста малко, като към тях спадат следните ситуации:

- по време на бременност или кърмене е по-добре да се въздържате от дори такива процедури;

- при хормонални нарушения;

- ако имате дерматологични заболявания;

- при отворени рани, циреи, обриви или просто възпаление;

- при вирусна инфекция, особено херпес.

Във всички останали случаи можете смело да си правите обезкосмяване на ръцете или на всяко едно друго място, когато пожелаете. Можете както сами да премахнете нежеланото обезкосмяване, така и да посетите салоните за красота, където специалистите да направят тази процедура вместо вас.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest