advice.bg»Статии»Красота»Съвети за жени»Съвети за кола маска на интимната зона

Съвети за кола маска на интимната зона

кола маска

Ако се вярва на статистиката, то преди години едва около 10 на всеки 100 жени са си правили епилация на интимната зона. Днес тези цифри доста са се увеличили, като много от дамите искат дори завинаги да премахнат космите и обмислят лазерната и фотоепилацията.

Днес се смята, че отсъствието на косми в интимната зона е красиво и естетично, като дори може да се нарече модно. Въпреки това подобна процедура играе на първо място хигиенично значение, тъй като гладката кожа ще ви помогне да се изпотявае много по-малко в тази област и да се намали потоотделянето като цяло.

Влажната кожа в комбинация с буйната растителност е предпоставка за появата и развитието на множество болестотворни бактерии, дори ако жената поддържа изрядна лична хигиена.

Съвети за кола маска на интимната зона

Основните принципи на епилацията на чувствителните зони на кожата с този метод не се отличават от кола маската с ленти. Това значи, че първо трябва да:

- подготвите кожата, измивайки се с нежен душ гел;

- да си направите пилинг на кожата, за да е подготвена за процедурата;

- да си обръснете интимните си части няколко дни преди кола маската, защото колкото по-дълги са косъмчетата, то толкова повече ще ви боли;

- нанесете восъка по посока на растежа на космите.

Грижата за третираната кожа след кола маската на интимната зона е също толкова важна. Задължително след това нанесете успокояващ крем или любим ваш продукт с охлаждащ ефект. При нанасяне на восък върху интимните зони е важно да спазвате:

- след като се нагрее до необходимата температура, той се нанася върху кожата с тънка лента отгоре надолу, тоест по посока на растежа на космите;

- нанесете го възможно най-тънко;

Съвети за кола маска на интимната зона

- притиснете лента към восъка силно, като го оставите добре да прилепне и да се втвърди, след което издърпайте срещу посоката на растежа с бързо и сигурно движение;

- третирайте цялата зона по този начин и отстранете всички останали косъмчета по кожата.

Ако се питате дали кола маската на интимната зона боли, то отговорът е да, боли. В началото неприятно усещане ще е по-силно, но с времето тази зона ще свикне и вече няма да ви прави такова впечатление. Най-чувствителни са местата около срамните устни и влагалището, тъй като там има много нервни окончания, а също так самата кожа е много чувствителна.

Не ви съветваме да си правите кола маската на интимната зона непосредствено преди цикъл, тъй като тогава прагът ви на търпимост на болката е много по-нисък. След като приключите с процедурата не бива да се миете на същата вечер със сапун и други измиващи продукти, които могат допълнително да раздразнят кожата.

Измийте се просто с чиста вода, което е напълно достатъчно. Много важно е да си правите пилинг на интимните зони след епилацията с кола маска, а именно на всеки 2 дни след процедурата, като целта е да не се появят врастнали косми.

Кола маската не е нещо страшно, като въпреки това и до днес доста от жените се притесняват да прибегнат до този начин на обезкосмяване.

Именно затова голяма част от дамите и до днес ползват самобръсначки, което възпалява кожата много повече и ефектът е далеч от дълготраен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати