advice.bg»Статии»Мода»Съвети за обувки»Как да отпусна обувки

Как да отпусна обувки

Как да отпусна обувки
Малка дамска чанта за през рамо
Препоръчано за теб:
Малка дамска чанта за през рамо
37.00 лв.
Виж ››

Забелязва се тенденция все по-често да пазаруваме онлайн дрехите и обувките си, най-малкото защото това ни спестява много време. Единственият минус при този вид покупки е, че няма как да ги пробваме предварително, а ако нещо не ни стане, рядко го връщаме отново поради липса на време.

Всички сме чували, че ако се сдобием например с нови обувки, които са ни леко големи, можем да ги натъпчем с памук и така да ги носим. Какво обаче можете да направите, ако обувките са неудобни, малки и прекалено ви стягат?

Най-лесното и вероятно най-добро решение е да отнесете тесните си обувки на обущар, който би им поставил специален калъп с цел разширяването им. Това обаче важи единствено за обувките, произведени от естествени материали (кожа, набук и т.н.). Всъщност с обувките, произведени от некачествени материали, няма какво да се направи по въпроса и дори и обущарят няма да ви е от никаква полза.

Отново опираме до липсата на време, която сигурно би ви спряла да отнесете тесните си обувки на обущар. Тогава може да пробвате да отпуснете обувките сами.

Начини за отпускане на стегнати обувки

Напълните плик с лед, който да поставите с обувките, а след това да сложите и самите обувки за няколко часа във фризера. Изглежда ви абсурдно, но ако не сте отсъствали прекалено често от часовете по физика, веднага ще се сетите, че студеното има функцията да разширява.

Друг начин за отпускане на стегнатите обувки е като ги намажете от вътрешната им страна с напоен със спирт памук. Имайте предвид, че ако обувките са цветни, рискувате те да останат на петна.

Ако сте сигурни, че обувките ви са от естествени материали, то е най-добре да ходите известно време с тях вкъщи. Естествената кожа се отпуска от само себе си и бързо се напасва по формата и извивката на стъпалото ви. Отделете си малко време и вместо у дома да ходите боси, с чехли или джапанки, просто разхождайте новите си обувки.

Сигурен метод за разширяване на обувки е и като ги обуете с намокрени чорапи и ходите с тях поне по 1 час дневно. Естествено у дома, за да не се налага да търсите лепенки навън, в случай че се сдобиете с мазоли по краката. Е, ако нищо не помогне, просто ще трябва да се разделите с новата си покупка и да се надявате следващия път да имате по-добър късмет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest