advice.bg»Статии»Родители и деца»Бебе»Съвети за посрещане на бебе вкъщи

Съвети за посрещане на бебе вкъщи

Съвети за посрещане на бебе вкъщи

Появата на нов член в семейството е винаги дългоочаквано събитие в живота на всяка двойка. Въпросите след появата на малкото ви съкровище обаче може да са доста повече от отговорите, като например как точно да се подготвите за посрещането на бебето в дома.

Трескавата подготовка по изписването и посрещането на новия член на голямото ви семейство е важна част за всички ваши роднини и близки. Трябва да се изберат различни подходящи за повода подаръци за бебе, което не винаги е лесна задача, ако искате да сте оригинални.

Вижте нашите съвети за посрещане на бебе вкъщи, които ще ви помогнат да се организирате навреме за щастливото събитие.

Ролята на бащата

Бебе у дома

Безспорно младият татко е изключително щастлив от раждането на неговата принцеса или малък принц, но също така може да се чувства стресиран или уплашен от това знаменателно събитие в живота на всеки мъж.

В никакъв случай не забравяйте да купите подарък и за жената до вас, която ви е дарила с най-големия подарък на света - вашата първа рожба. Не забравяйте и за огромния красив букет цветя, като се водите от нейните предпочитания. Не пропускайте да се отблагодарите на целия екип, който се е погрижил раждането на малкото съкровище.

Вземете бутилка вино и няколко кутии с бонбони за целия медицински екип. Минете през бебешки магазин, за да вземете всички необходимо, като е добре да имате списък, за да не забравите нещо важно. Ако не сте суеверни, тогава можете да се погрижите и предварително за тази задача.

Не забравяйте да съберете бебешкото легло, както и да махнете всички предмети, които събират повече прах. Също така е добре да напълните хладилника с много различни полезни за майката храни, защото тя ще има нужда от доста разнообразно и здравословно хранене, за да се възстанови по-бързо след раждането.

Ролята на бабата и дядото

Вие сте истинската опора за вашата дъщеря и трябва да се погрижите за подаръците за малкото съкровище. Първата ви важна задача е да помогнете на таткото, за да закупи всичко необходимо за изписването и посрещането на бебето от родилния дом.

Може да купите комплект за изписването, както и да вземете малко златно кръстче, което да носи късмет на новия член на семейството ви. Всяка баба има и ангажимента да подготви чудна погача за бебе, както и домашни сладки за изписването.

Заедно с това е важно да нагласите трапезата за посрещането на малкото съкровище у дома. Може да помогнете на таткото да почисти дома, за да може всичко да сияе от чистота, когато майката и бебето се приберат от родилното.

Роля на кръстниците и кумовете

Посрещане на бебе вкъщи

И вие също трябва да направите някакъв подарък на бебето. Добре е вземете нещо практично като например ваничка, стерилизатор за шишета и биберони, дрешки за бебето, торта от памперси, количка и други. Това са все много полезни подаръци, на които младата майка безспорно ще се зарадва много. Не забравяйте и за сладките изкушения като например бонбони или домашни сладки.

Роля на приятелите и семейството

Това е безумно щастлив и важен момент за младото семейство. Ако се чудите какво да подарите, тогава спокойно можете да попитате за съвет бабата на бебето за съвет. Ако се тревожите, тогава винаги може да вземете малко по-големи дрешки, защото те никога няма да са излишни.

Друг вариант е да купите ръчно изработен албум за снимки и спомени, а ако сте по-сръчни, може дори и сами да направите такъв. Различните бебешки играчки също са подходящ подарък за посрещане на бебето у дома, както и книгите с приказки за най-малките.

И не забравяйте да украсите дома с много балони, надписи за посрещането и друга тематична декорация. Може да поръчате и торта или да направите домашна за това вълнуващо събитие. Заредете се с много положителни емоции и бъдете опора за младите родители, защото именно роднините и приятелите са най-близките им хора, към които ще се обръщат за помощ.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest