advice.bg»Статии»Родители и деца»Родители»Как да му кажа, че детето не е негово

Как да му кажа, че детето не е негово

Как да му кажа, че детето не е негово

Един от най-трудните моменти, които една бъдеща майка може да преживее, е ситуацията, в която се налага да каже на настоящия си партньор, че той не е бащата на бебето.

Понякога споделянето на важни новини (като тази) може да бъде дейност, която е много стресираща. В много ситуации, когато някой очаква труден разговор с човек, на когото много държи, често си представя всички най-лоши възможни сценарии, които биха могли да се развият.

Ако се окажете в подобна роля, може би най-доброто нещо е първо да поговорите с ваш близък приятел или член на семейството.

Изберете някой, който е много близък и на двама ви, и обяснете ситуацията. Ако този човек е близък приятел или член на семейството, може да е по-малко вероятно да осъди някой от вас и да е по-готов да помогне, ако се наложи.

В живота има много възможности за избор и преди да направите такъв, е добре да помислите за малко, преди да вземете окончателно решение. Всъщност в много случаи е добре да обмислите задълбочено всичко, преди да предприемете окончателната стъпка.

Но ако вашият партньор не е баща на вашето дете, мнозина биха казали, че е добра идея да ги уведомите възможно най-скоро, тъй като това може да бъде много емоционално време за всички, които са замесени в този процес. Колкото по-дълго чакате да кажете, толкова по-труден може да бъде процесът за всички вас.

Детето не е негово

В историята много мъже и жени са открили, че е по-лесно да изразят емоциите си чрез изкуство, отколкото чрез взаимодействие лице в лице. Това важи за всички видове емоции, които изпитваме ежедневно.

Написването на писмо може да е добър начин да му кажете, че не е баща на вашето дете, ако изпитвате безпокойство, когато мислите как да подходите към този разговор и как може да реагира той.

Много хора често се чувстват по-удобно да изписват своите мисли и чувства, отколкото да говорят на глас за тях. Ако сте един от тези хора, може би това ще е нещо, което бихте могли да помислите да направите, за да му кажете, че той не е баща на вашето дете.

Каквато и крачка да предприемете, не забравяйте, че честността е най-добрата политика.

Да бъдем честни за това, което ни се случва, е едно от нещата, които е добре да правим през целия си живот. Като цяло, ако сме честни, хората ще са склонни да ни ценят повече заради това.

Тази аксиома не е по-различна, когато става въпрос за вашия партньор. Последният и евентуално най-добрият начин да му кажете кой е истинският баща на вашето дете, е да бъдете честни с него. Просто седнете с него и му кажете всичко, без да скривате истината.

Независимо какво ще се случи след това, дали ще е според вашите желания и чувства или не, помнете, че по този начин давате шанс за добро развитие на нещата на самата себе си, на детето, на неговия баща и на човека, който не е такъв, защото изясняването на ситуацията ще позволи на всички свободно да преживеят и осмислят чувствата си в един такъв момент.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати