advice.bg»Статии»Мода»Избор за дрехи»Как да се облека за банкет

Как да се облека за банкет

М. ГеоргиеваМ. Георгиева
Новак
512019
Как да се облека за банкет
Малка дамска чанта за през рамо
Препоръчано за теб:
Малка дамска чанта за през рамо
37.00 лв.
Виж ››

След като получи покана за банкет, всяка жена моментално преминава през съдържанието на гардероба си в търсене на какво да облече. Може би за мъжете този въпрос възниква малко по-късно, но се появява със сигурност.

Независимо от мястото, придружаващата компания и повода, етикетът ви задължава да изглеждате добре. И въпреки че понякога можем да видим посетители в дънки, тениска и кецове, не всеки е готов за такъв „подвиг“.

Как да се обличаш за банкет, как да избереш аксесоари, какъв парфюм да използваш, как да нанасяш грим и каква прическа да си направиш - десетки въпроси, изискващи задълбочен и компетентен подход.

За да завършим с безупречна трансформация, която перфектно съответства на повода и стила на събитието, съставихме подробен алгоритъм. Сигурни сме, че нашите съвети ще ви помогнат да изглеждате луксозно и да уловите възторжените погледи на всички присъстващи.

Първото нещо при избора на официално облекло - преди да забиете глава в гардероба и да сортирате произволно съдържанието на рафтовете и закачалките, трябва ясно да установите целта на посещението: приятелски събирания, вечеря със служители, официална среща с ръководството, семейни събирания, годишнина и други подобни. Това ще стане решаващо при избора на облекло.

Как да се облека за банкет

Важно е да се изясни предварително наличието на дрес-код. Някои места имат свои правила за външния вид на посетителите. Ето защо, за да не изглеждате неподходящо и да не на място, не пропускайте този момент.

Сезонът на годината също играе роля. През зимата е по-добре да носите тъмни дрехи, изработени от плътни тъкани, в топло време една лека декорация от светли цветове ще бъде по-подходяща. Ако банкетът е предвиден за през деня, трябва да изберете пастелни и дискретни нюанси. За вечерни събития ярките и богати тоалети са напълно приемливи.

Най-успешните комбинации

Съвременната мода диктува нови правила. Комбинацията от екстравагантни обувки, рокли и аксесоари, мъжки костюми на крехки жени са вече тенденции, които бързо се вкорениха сред младите хора. И те имат пълно право да съществуват. Има много причини за обличане на изключителни тоалети, но банкетът не е една от тях.

Как да се облека за банкет

Сред десетки опции най-успешните са:

- черна рокля - каквато и да е дължината, това е абсолютната класика;

- костюм - независимо дали в комбинация от пола илипанталон, всеки вариант изглежда стилно и елегантно;

- коктейлна рокля - перфектен вариант, но имайте предвид, че тя е създадена специално за специални поводи;

- лека блуза, комбинирана с панталон или пола - универсално облекло, подходящо за всяко събитие;

Несъмнено има много успешни комбинации. Почти всеки елемент от гардероба може да бъде подходящ, като го комбинирате правилно. Но за това трябва да притежавате усещане за стил и безупречен вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest