Advice.bg»Статии»Семейството и отношения»Първа среща»Идеи за организиране на романтична вечеря

Идеи за организиране на романтична вечеря

Идеи за организиране на романтична вечеря

Когато искаме да приготвим романтична вечеря, ние често объркваме всичко, мислейки само и единствено какво трябва да поднесем на масата за самата вечеря.

Стоп! Макар това да е удачен момент да покажете кулинарните си умения, все пак говорим за романтична вечеря.

Храната, колкото и да е вкусна остава на заден план. Ще стигнем и до нея, но ето върху какво друго трябва да помислите.

1. Цветове и арнажиране на масата

Тъй като червеното се свързва с романтиката и страстта, то наблегнете на този цвят. Постелете масата с бяла покривка, но нека салфетките или чиниите, които поставяте, да са в червено. Или пък обратното - покривката да е червена, а сервираните върху нея прибори да са бели.

Няма как една романтична вечеря да мине без свещи. За разлика от онова, което гледате по филмите обаче, не ви препоръчваме да избирате прекалено високи свещи или свещници, защото те ще ви пречат да се гледате очи в очи. Това важи и ако искате да поставите на масата и ваза с рози. По-добре поръсете върху покривката няколко розови листенца. Те ще изпъкват особено добре, ако сте се спрели върху бяла покривка.

2. Музика и осветление

Романтична вечеря

Предполага се, че по време на една роматинчна вечеря ще искате да проведете и някакъв разговор - очи в очи. В случая свещите служат за създаване на романтична атмосфера, но не и за осветление. То трябва да приглушено, с помощта на странични осветителни тела и в никакъв случай на такива, които ще ви блестят в очите.

Музиката е задължителна, но с идеята тя да служи като фон на разговорите ви. Да е по-тиха и ненатрапваща се. Баладите са чудесна идея.

Не си и помисляйте да пускате телевизор, дори и по него да дават класически филм или пък някоя американска сапунка.

3. Избор на тоалет

Т.нар малка черна рокля, която всяка жена трябва да има в гардероба си, е много добър избор за вечерния ви тоалет. Но каквото и да изберете, гледайте то да е елегантно и не прекалено предизвикателно. Тип "от вратата за краката", както гласи небезизвестната мъжка приказка.

4. Храни и напитки

Идеи за романтична вечеря

Както казахме, това е момент, в който можете да блеснете с кулинарните си умения и се възползвайте. Не рискувайте обаче с нещо прекалено екзотично, което ще приготвяте за първи път. Подобно меню можете да си позволите, ако поръчвате готова храна, която вече сте пробвали. В крайна сметка не всяка жена умее да готви.

За малко да забравим - за да не развалите всичко, преди да е започнало, то проверете въпросният мъж да не се окаже веган или вегетарианец и съобразете вечерното меню спрямо неговите предпочитания.

По отношение на напитките, то задължително изберете висококачествено червено вино. За "по-сигурно" се снабдете и с бяло вино, розе, шампанско или просеко.

5. Добро настроение

Може би с това трябваше да започнем и ще ни извините. Ако не сте усмихнати и не умеете да поддържате доброто настроение на масата, всичките ви усилия по организирането на романтична вечеря, биха били напразни.

Доверете ни се!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest