Как се пише CV за работа

Как се пише CV за работа
Автоматичен повод за куче с фенерче - 5м до 15кг
Качество без компромис:
Автоматичен повод за куче с фенерче - 5м до 15кг
26.00 лв.
Виж ››

За да напишете добро CV за работа, ще трябва да се съсредоточите върху основните факти от вашата професионална биография. Следователно, вашата професионална визитка трябва да изглежда така:

1. Позиция

2. Данни за контакт

3. Трудов стаж

4. Образование

5. Професионални умения

6. Препоръки

7. Допълнителна информация

Посочете позицията

CV за работа

Ако не знаете как да създадете автобиография, не забравяйте да посочите позицията, за която кандидатствате. Тя е името на автобиографията ви за вашата нова работа. Това е най-важната част от вашата професионална визитка. Колкото по-конкретно, толкова по-добре, например: Счетоводител, Преводач от английски, Мениджър.

Добавете данни за контакт

Представете се и напишете телефонния си номер. Не е необходимо да посочвате адреса на пребиваване, тъй като е малко вероятно работодателят да ви напише писмо.

Но имейл адресът трябва да бъде написан задължително. Също така посочете града на вашето местожителство или града, в който сте готови да се преместите (ако сте готови). Опция е да напишете какво възнаграждение очаквате.

Трябва ли да прилагате снимка? Като цяло това не е необходимо, но е желателно. Външният ви вид може да каже много за вас. Затова не се срамувайте, изберете хубава снимка, която да е подходяща за целта, а именно кандидатстване за желаната професия, и не се колебайте да я използвате във вашето CV за работа.

Опишете трудовия си стаж

Правилно писане на CV за работа

Опишете опита си възможно най-подробно. Заслужава си да започнете от последното си работно място и да завършите с първото.

Много е важно да опишете възможно най-подробно какво точно е било част от вашите задължения и какви професионални успехи имате. Не е необходимо да се използват сложни описания. Със собствени думи напишете основните си задължения и характеристиките на предишната си работа. Не забравяйте за постиженията си!

Не забравяйте за образованието

Съвети при писане на автобиография за работа

Първо отбележете висшето си или средно или средно-специалното си образование. Това си струва да направите, защото вашият бъдещ работодател може да разбере, че имате нужната квалификация.

Не забравяйте за допълнителните всички курсове, обучения, семинари, които сте посещавали по вашата специалност. Покажете, че не стоите на едно място, а непрекъснато се развивате.

Посочете професионалните си умения

Много важна част е описанието на вашите професионални умения. Този параграф е отговорът на въпроса как да направим своето CV още по-привлекателно? Именно от него работодателят научава какво можете да правите, в кои програми да работите и т.н.

Колкото повече езици знаете, толкова по-добре. Не се срамувайте, посочете всичко, което знаете. Може да се окаже, че бъдещият ви работодател се нуждае от полиглот или от човек именно с вашите умения.

Добавете препоръки

Ако имате възможност да добавите данните за контакт на тези, които могат да ви препоръчат като специалист - чудесно! Колкото повече препоръки, толкова по-добре. Те ще ви бъдат от голяма полза при последващото интервю за работа, а с нашите съвети за писане CV за работа, със сигурност ще има такова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest