Какво да правя с банановите обелки?

бананова кора

Ако полезните свойства на бананите са неоспорими, то може да се каже, че ние не знаем почти нищо за ползите от корите им и по навик ги считаме за боклуци. В действителност банановата кора може да е много полезна:

1. Пригответе отвара от кори от банан

Изследователите са наясно с факта, че банановите кори съдържат много витамини и хранителни вещества - време е да използваме обстоятелство в полза на здравето си. Ето защо може да използваме бананови кори, за да увеличим хранителната стойност на нашия сок или пюре. За целта сварете обелката във вряща вода за 10 минути, извадете я и оставете бульона да изстине. Добавете го на вкус в любимия си сок, компот или пюре - това е толкова просто.

2. Избелване на зъбите

Това е истинска новина! Оказва се, че с помощта на бананова кора можете успешно да избелите зъбите си у дома. Всеки път след натриване с меката страна на банановата кора, трябва да изчеткаме повърхността на зъбите, за да отстраним петна по емайла и да неутрализираме потенциалната вреда от химикалите на пастата за зъби. Ефектът се постига благодарение на високата концентрация на полезни за зъбите минерали в банановата кора.

3. Подобряване на състоянието на кожата

ползи от бананова кора

Масажирайте лицето с парче кора от зрял банан, опитвайки се да втриете съдържанието на меката страна. Такъв масаж може да се прави веднъж на няколко дни. Натуралните плодови киселини и хранителни вещества, които се съдържат в кората, нежно ексфолират кожата като пилинг, подхранват, овлажняват и придават мекота и сияние. Някои дори забелязват намаляване на бръчките при такъв редовен ритуал.

4. Защитете растенията от листни въшки

За целта вземете няколко малки парчета от зрели банани и поставете директно под повърхността на почвата около градински растения, които често страдат от листни въшки.

Малките градински вредители не обичат газовете, които банановите кори отделят при разлагането си, така че те ще тръгнат да търсят по-подходящо местообитание. Използвайте само няколко парчета от корите за тази цел, тъй като повече може да привлече оси, гризачи или други вредители в търсене на сладка закуска.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати