advice.bg»Статии»Двор и градина»Отглеждане на цветя»Кои са най-красивите и ароматни цветя за дома

Кои са най-красивите и ароматни цветя за дома

Кои са най-красивите и ароматни цветя за дома

Може би считате, че орхидеите са едни от най-красивите и ароматни цветя, но ще сбъркате с последното. Няма никакъв спор по въпроса, че са изключително красиви и екзотични, но те реално нямат никакъв аромат.

Ако искате да ароматизирате приятно дома си, и то без да използвате ароматни свещи или пък ароматни лампи, то се насочете към други растения.

Тук ще изброим някои от най-красивите и уханни техни представители.

1. Гардения

Сигурно сте чували, че е известно като цветето на мафията, но то не е свързано по никакъв начин с убийства. Нито е служило като предупреждение за бъдещо убийство, нито пък е поднасяно след извършването на такова. Наричано е цветето на мафията единствено защото едни от най-известните мафиоти са го отглеждали в домовете си. Вероятно именно заради красотата и аромата му.

Гарденията е ароматно цвете за дома

Гарденията не е от най-непретенциозните растения за дома и през лятото изисква ежедневно поливане. Наторяването на почвата му се извършва веднъж на две седмици, а през зимата поливането е само при необходимост. Всъщност освен пресъхването на почвата на гарденията опасност се крие и в появата на листни въшки. Но и това не са непреодолими проблеми, а да имате гардения у дома си е радост не само за очите, но и за обонянието ви.

2. Почти всички представители на цитрусовите растения

У нас най-често се отглеждат лимоновите, портокаловите и мандариновите растения, които имат претенции най-вече към светлината, която изискват да е в изобилие. Не са любители и на въздушните течения, така че им изберете по-закътано и достатъчно светло място. А ако сте се справили добре с отглеждането им, те ще ви дарят дори и с плодчета.

3. Жасмин

Саксия с жасмин за дома

Вместо да си купувате ароматно масло с ухание на жасмин, просто се научете как се отглежда това растение в дома си, защото освен уханно е и много красиво. Това е причината да е сред предпочитаните цветя за булчинските букети.

4. Бегония

Много изящно растение, което има и доста приятен аромат. Най-хубавото е, че не изисква особени грижи по отношение на отглеждането му като ароматно цвете за дома.

5. Мушкато

Мушкатото е идеално цвете за дома

Много хора не харесват аромата на мушкатото, но само защото не знаят, че разновидностите му са много. Има някои мушката, които са с по-натрапчив и не толкова приятен аромат и други, които могат да заместят всякакви ароматизатори в дома ви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати