advice.bg»Статии»Семейството и отношения»Първи път»Съвети при първи секс с нов партньор

Съвети при първи секс с нов партньор

първи секс с нов партньор

Първата размяна на интимни ласки не винаги протича гладко, тъй като в повечето случаи и двамата партньори се притесняват и имат очаквания един към друг, които не винаги се оправдават. Нормално е човек да се вълнува преди да си легне за пръв път с някого, но това не бива да разваля удоволствието от мига.

Всички сме слушали потресаващи истории, касаещи представянето в леглото, но е важно да се знае, че хората са различни и това, което се струва странно на едни, би могло да се хареса на други.

Все пак има някои основни неща, които е добре да се знаят, когато си лягате с някого за първи път, особено ако възнамерявате да продължите взаимоотношенията си с нея или с него. Ето какво да имате предвид, когато правите секс за пръв път с нов партньор.

Не се гипсирайте

Важно е да успеете да запазите самообладание и да се опитате да останете спокойни. Когато човек е притеснен, той е склонен да каже или да направи повече глупости, отколкото ако се контролира. Нервният кикот, пелтеченето и потреперването понякога изглеждат очарователно, но напрежението може да повлияе негативно на предстоящия секс.

Другата крайност на това поведение е да изпаднете в ступор. Сексът е емоционално преживяване и е необходимо и двамата партньори да участват. Не е достатъчно да се съблечете и да очаквате другия човек да направи всичко.

Опитайте да насочите вниманието си към това, което прави и казва партньора ви, вместо да се фокусирате върху собственото си представяне. Приглушената светлина помага на някои хора да се отпуснат и да се държат по-освободено.

Не се напивайте

Много хора са склонни да си пийнат преди да споделят любовното си ложе с някого за първи път. Да, алкохолът сваля повечето задръжки и дава самочувствие и смелост, но притъпява усещанията и ограничава сексуалните възможности и на двата пола.

Също така не е приятно да разменяш целувки с някого, който мирише на бъчва и се олюлява. Разбира се, има нещо очарователно в пиянския секс, но по-добре не се напивайте до козирката преди да си легнете с някого за пръв път.

Подгответе гнездото

Ако сте планирали да прекарате първа нощ заедно с обекта на желанията си е добре да подготвите обстановката. Не е необходимо да купувате сто рози и десетки чаени свещи. Достатъчно е да смените чаршафите, да съберете мръсните чорапи от пода и да приберете чиниите със засъхнали остатъци от храна в миялната.

Прекрасно е да живеете сам и да се разполагате в бърлогата си, както ви е удобно, но мръсотията може да направи много лошо впечатление на партньора. Ако сте си чистници по природа, просто се постарайте да придадете на мястото уют. И последна стъпка, но не и по важност – заредете се с презервативи.

Не бързайте да пристъпите към същината

секс с нов партньор

Много е важно да успеете да предразположите партньора, затова не бързайте с пристъпването към същинския секс. Отделете време за разговор, флирт и нежни докосвания, за да може да се опознаете по-добре в тази нова светлина и да се отпуснете.

Не стигайте до крайности

Може да сте много изобретателни и екстравагантни, но първият път с някого не е най-подходящия случай да дадете пълна воля на въображението си. Прекалените неща могат да изплашат партньора и да го отблъснат. Препоръчително е да се опознаете добре, преди за извадите камшика и белезниците.

Не бъдете като герой от порно филм

Често срещано явление в сюжетите на порно филмите са мъжете, които действат енергично и мощно все едно са на маратон и жените, които крещят, пискат, охкат и се чуват чак до небесата. Важно е, когато го правите за първи път да се държите нормално и да бъдете себе си. Не следвайте модели за подражание и не забравяйте, че сексът не е спорт, а чувствено изживяване.

Не бързайте да се разочаровате

Много е вероятно очакванията ви след първия път да не са оправдани, но не бързайте да се разочаровате. В следствие на притеснението може партньорът ви да не е показал най-доброто от себе си. Дайте му шанс. Колкото повече време прекарвате заедно в леглото, толкова по-отпуснати и уверени ще се чувствате. Възможно е първият секс с някого да няма нищо общо с това, което евентуално ви предстои в бъдеще.

Дръжте се добре след секс

Не бързайте да станете от леглото, да обърнете гръб на партньора си или да заспите, когато го правите с някого за първи път. Отделете време за ласки, нежни думи и прегръдки, вместо да хуквате веднага на някъде. Дори и представянето на другия в леглото да не е било отлично, не го критикувайте. Отпуснете се и се насладете на близостта.

Не притискайте другия

След като мисията е приключила успешно и е време да се разделите, не притискайте другия с въпроси от сорта на „Кога ще ми се обадиш? “, „Какво мислиш да правиш днес? “ и „Кога ще се видим пак? “.

Дайте си малко време за осъзнаване на случилото се и не бързайте да се държите със сексуалния си партньор все едно имате сериозна връзка. Оставете нещата да се развият по естествен начин, без излишно да пришпорвате човека.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати