advice.bg»Статии»Домашни любимци»Кучета»Кога се налага да потърсите кучешки треньор?

Кога се налага да потърсите кучешки треньор?

Кога се налага да потърсите кучешки треньор

Социалната система при кучетата е много близка до тази на човека. Те също живеят в семейни групи; грижат се заедно за потомството; развиват социалните си умения чрез игра; комуникират активно. Кучешката социално система, подобно на човешката, е изградена на основата на уважение и зачитане.

Много се говори за това, че тези животни приемат човешкото семейство, в което живеят, като своя глутница. Подобно сравнение не е съвсем точно, но все пак отразява правилно факта, че кучетата са социални животни и очакват от хората да зададат правила, да им дадат насоките за поведение. Тези, които престанат да обръщат внимание на човешките изисквания, или никога не са го правили, могат да развият кучешки поведенчески проблеми.

Кога се налага да потърсите кучешки треньор?

Кутретата имат нужда да бъдат насочвани, а проблемните им роднини се нуждаят от постоянни, доброжелателно настроени към тях правила за поведение, които да им бъде разяснени. Ако домашният любимец знае кое поведение е правилно и ще му донесе така нужното му внимание от неговите хора, то ще готово за ръководене и подчинение.

Тази програма за работа с най-добрия приятел на човека е всъщност форма за дисциплиниране на кучето. Много хора бъркат дисциплина и насилие. Малтретираните кучета се държат по два начина - или се научават да не реагират според очакванията на насилието, или го предизвикват, защото това е единствен начин за общуване със стопанина.

Нарушените взаимоотношения между домашния любимец и неговия собственик в много случаи не могат да се възстановят от стопанина поради незнание или неспособност. Тогава се налага намесата на кучешки треньор.

Кучешкият треньор може да ви помогне да дресирате кучето

Работата с проблемните кучета включва обучение на кучето в послушание; адаптиране към съвместен живот с човека; социализация; привикване към ходене с повод, изпълняване на различни команди. Обучението върви заедно с рехабилитация, когато това се налага.

Нужда от работа с кучешки треньор най-често имат кучетата, взети от приют; тези, които са били изоставени; взетите от приемни семейства и животни, които са инвалидизирани. Стопаните на кучета, които са много заети, предоставят възпитанието на малките си кутрета на специално подготвени хора, за да могат успешно да се впишат в живота на семейството.

Работата с кучешки треньор е много важна и може да реши редица проблеми, но в живот на домашния любимец в бъдеще най-важна е любовта на стопанина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати